cilek aromalı kakaolu kek tarifi
cilek aromalı kakaolu kek tarifi

Çilek Aromalı ve Kakolu Kek Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Çocuklar vazgeçeilmezi, evimizi mis gibi kokutan aromalı keklere bir yenisini daha ekledim, denedim ve herkes çok beğendi… İşte Çilek Aromalı ve Kakolu Kek Tarifi… Hemen deneyin…

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak toz şeker
  • yarım bardak sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığ kakao
  • 1 paket çilekli puding
  • Alabildiğine un

Çilek Aromalı ve Kakolu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Genişçe bir kaba 3 yumurtayı ve şekeri çırpıcı yardımı ile köpük kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra içine sütü, vanilyayı ve yağı ilave edip biraz daha çırpıyoruz. Çilekli pudingi de ekleyip çırpma işlevine yavaş yavaş devam ediyoruz.
  2. Kabartma tozunu ve unu da eleyerek ekliyoruz. Çırpmaya devam ettikçe kek kıvamı alıncaya kadar un ileve ediyoruz.(akışkan olmayacak ama katıda olmayacak)
  3. Kek kalıbımızın içini güzelce yağlıyoruz. Üzerine hazırladığımız karışımın dörtte üçünü döküyoruz. Kalan karışımın içine kakaoyu koyup çırpıyoruz. Elde ettiğimiz kakaolu karışımın kek kalımızın tam ortasına diğer harcın üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 35 dakika pişriyoruz. (fırını kapatmadan kekimizin içine kürdan batıralım eğer kürdanı çıkarttığımızda kek hamuru yapışmışsa pişmemiş demektir. Biraz daha pişirin.)

Not

Çilek Aromalı ve Kakolu Kekimizi fırından cıkartın ve dışarda soğuttuktan sonra kalıbı ters çevirip vurarak rahatlıkla çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER