Çikolatalı Un Helvası Topları Nasıl Yapılır
Çikolatalı Un Helvası Topları

Çikolatalı Un Helvası Topları

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Tatlı krizlerinin kurtarıcısı un helvasını çikolata ile kapladık ortaya nefis çikolatalı un helvası topları çıktı.Bu lezzet ikilisini mutlaka denemelisiniz o zaman hemen çikolatalı un helvası topları tarifine geçelim.

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket bitter çikolata

Çikolatalı Un Helvası Topları Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağını bir tencereye alıyoruz.Ocağın altını kısık ateşte açıyoruz.Erimeye yakın unu ilave ediyoruz.
  2. Un kavrulurken bir tencereye süt ve şekeri ve vanilyayı koyuyoruz.Şeker eriyene kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Unu sık sık karıştırarak rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Ardından sütlü karışımı yavaş yavaş ekliyoruz.Sütü çekene kadar karıştırıp koyu kıvam alınca altını kapatıyoruz.
  4. Helvamız soğuduktan sonra elimizle helvadan yuvarlak toplar hazırlayalım.Bir taraftan da çikolatamızı benmari usulü eritelim ve hazırladığımız topları çikolataya bandıralım.Hazırladığımız topları yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  5. İlk kat çikolata donmaya başlayınca bir kaşık yardımıyla ince hatlar halinde çikolata gezdirelim.Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra çikolatalı un helvası toplarını servis edebiliriz.

Not

Gerçekten uğraştığınıza değecek bir tarif olan çikolatalı un helvası topları tarifini afiyetle yiyebilirsiniz.

CEVAP VER