Çiğ Börek Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek Tarifleri

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Çi börek mi çiğ börek mi denir sorusuna takılıp kalmadan çiğ börek tarifini vereceğim.Adı ne olursa olsun çiğ börek tarifinin vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasına ekleneceğinden eminim.

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • sıvı yağ (kızartmak için)

İçi için

  • 150 gr. kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş)
  • birkaç dal maydanoz (ince kıyılmış)
  • tuz

Çiğ Börek Yapılışı

  1. Öncelikle çiğ böreğin iç harcını hazırlamakla işe başlıyoruz.Kıyma soğan ve maydanoz bir kapta biraz tuz eklenerek karıştırılır.
  2. Karıştırma kabına un ve tuz konur azar azar su eklenerek sert bir hamur elde edilene kadar yoğuruyoruz.Hamurun üzerine nemli bir bez örtülür ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Daha sonra hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, un serptiğimiz tezgahta bir merdane veya oklava yardımıyla yuvarlak olarak açıyoruz.Kıymalı iç malzemesi koyduktan sonra kenarlarını kıvrarak yarım ay şeklinde kapatıyoruz.
  4. Kızdırdığımız sıvı yağ da altın rengini alana kadar kızartıyoruz.

Not

Lezzetiyle kendisine hayran bırakacak çiğ börek tarifi kahvaltı sofralarına çok yakışacak, şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER