cerkez tavugu tarifi
cerkez tavugu tarifi

Çerkez Tavuğu Tarifi

Kaç Kişilik: 3-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Geleneksel Çerkez Tavuğu Tarifini, yemek olarak sunabileceğiniz gibi meze olarak ta uygulayabilrsiniz.

Malzemeler

  • yarım tavuk
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 200 gram ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • tuz, karabiber

Üzeri için;

  • 20 gram tereyağı
  • kuru nane
  • kırmızı tatlı toz biber

Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuğumuzu haşlıyoruz. Kemikliyse kemiklerinden ayırıyoruz ve elimizle tiftik tiftik yapıyoruz. Cevizlerimizi blendarda yada havanda ufaltıyoruz.
  2. Karıştırma kabımıza bayat ekmeğimizi, rendelenmiş soğan ve sarımsağı, cevizleri koyup güzelce karıştırıyoruz. Tuzu ve karabiberi de ilave edip tatlandırıyoruz.
  3. Son olarak hazırladığımız karışıma tavuklarıda ilave edip iice karıştırıyoruz.
  4. Üzeri için tereyağını eritip nane ve toz biberi tavada karıştırıp üzerine dökebilirsiniz.

Not

Çerkez Tavuğu Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun…

CEVAP VER