Çekirdekli Ekmek Tarifi
Çekirdekli Ekmek Tarifi

Çekirdekli Ekmek Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Bugün beyaz ekmekten farklı olarak çekirdekli ekmek yapalım sofralarımıza. Hemen nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 3 bardak kepekli un
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı ile şeker
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ile çiçek yağ
  • 1 çay bardağı dolusu ayıklanmış çekirdek
  • Yeteri kadar un

Çekirdekli Ekmek Tarifinin Yapılışı

  1. Normal unumuzu ayırıyoruz ve bütün malzemelerimizi bir kabın içine boşaltıyoruz. Normal unumuzu hazırladığımız karışımın içine ekiyoruz. Hamurumuzu iyice yoğurduktan üzerini bir bezle kapatıp mayalanmasını bekliyoruz.
  2. Hamurumuza şekil veriyoruz ve tepsimize koyuyoruz. Üzerini tekrar kapatıp mayalanmasını bekliyoruz. Yarım saat sonra üzerine umurta sarımızı sürüp fırınımıza veriyoruz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER