Cacık Tarifi
Cacık Tarifi

Cacık Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 110 Dakika

Kuru fasulye, nohut gibi sulu yemeklerin vazgeçilmezi olan cacık tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Pilav ile birlikte afiyetle de tüketebilirsiniz.

Malzemeler

  • Yarım kilo yoğurt
  • 4 adet salatalık
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • tuz
  • Kuru nane

Cacık Yapılışı

  1. Derin bir kaba yoğurdu koyuyoruz. kaşık ile eziyoruz.
  2. Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölüyp hava alıyoruz. Üzerine biraz tuz koyup döviyoruz. Yoğurdun içine koyuyoruz. Salatalıkları da güzelce yıkayıp minik minik doğrayıp yoğurdun içine ekliyoruz. Nane de koyup güzelce karıştırıyoruz.
  3. Servis tabaklarına koyup üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Yoğurdunuz fazla kıvamlı olduysa içme suyundan biraz koyup sılandırın. Böylelikle kaşıkla daha rahat yiyebilirsiniz.

Not

Cacık tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER