Bulgur Pilavı Tarifi
Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Bugün en sağlıklı pilavlardan biri olan bulgur pilavı tarifini vereceğiz.Eğer siz de pirinç pilavı çeşitlerinden sıkıldıysanız bulgur pilavı tarifiyle sofranıza hem sağlıklı hem de lezzetli bir pilav ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet tavuk bulyon
  • 3,5 su bardağı sıcak su

Bulgur Pilavı Yapılışı

  1. Bulgurumuzu güzelce yıkayıp süzüyoruz.Bir taraftan da tenceremize tereyağını ekleyip eritiyoruz.
  2. Üzerine bulgurları atıp biraz kavuruyoruz.Üzerine sıcak su içerisinde erittiğimiz bulyonlarla birlikte suyumuzu ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
  3. Bulgur pilavı suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini bir peçete ile kapatıyoruz.Kapağını da kapattığımız pilavımızı 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.

Not

Ana yemeğin yanında en güzel pilav çeşitlerinden biri olan bulgur pilavı tarifimiz, afiyet olsun.