Bulgur Ekmeği Tarifi
Bulgur Ekmeği Tarifi

Bulgur Ekmeği Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Çok kolay ve lezzetli bir şekilde hazırlayabileceğimiz bulgur ekmeği tarifini sizlerle paylaşıyorum. Hemen sofralarımıza renk verecek bu tarifi yapalım.

Malzemeler

  • 1 bardak esmer köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı ile un
  • 1 tane domates
  • 2 tane soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 çay bardağı ile zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 çay kaşığı ile tane kimyon
  • 1 tatlı kaşığı ile acı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar kimyon
  • Yeteri kadar karabiber
  • Yeteri kadar kişniş

Bulgur Ekmeği Tarifinin Yapılışı

  1. Bulgurumuzu ve unumuzu karıştırıyoruz. Domatesimizin kabuğunu soyup ince ince doğruyoruz. Domatesimizi bulgurumuza ilave ediyoruz. Soğanımızı, biberimizi de doğrayıp tereyağında kızartıyoruz.
  2. Tane kimyonumuzu ve pulbiberimizi ilave edip karıştırıyoruz. Bulgurlu karışımımıza tuzumuzu, kimyonumuzu, kişnişimizi ve karabiberimizi ilave edip karıştıralım.
  3. Yoğurmaya başlayalım gerekirse su ilavesi yapabiliriz ve soğanlı karışımımızı da ilave edip iyice yoğuruyoruz. Hamurumuzdan parçalar koparıp şekil verip fırına verelim.

Not

Afiyet olsun.

>

CEVAP VER