Sebzelerin besin değerlerini kaybetmemesi için buharda pişirmek en güzel yöntemlerden birisidir.Bilindiği üzere yiyecekleri doğru pişirerek maksimum fayda elde edebiliriz.Çünkü yanlış pişirme yöntemlerine mağruz kalan yiyeceklerin bize pek de bir faydası olmamaktadır.

Bugünse buharda brokoli pişirmenin püf noktalarına değineceğiz.

Hepimizin evinde özel bir buharlı pişirici olmayabilir.Bu yüzden tencerede kolaylıkla buharda pişirme aparatı mevcuttur.Bu aparat sayesinde sebzelerinizi kolaylıkla buharda pişirebilirsiniz.

Buharda pişirme aparatı
Buharda pişirme aparatı
  • Öncelikle tenceremize su koyuyoruz ancak burada dikkat edilmesi gereken bu pişiriciye değmeyecek miktarda su koymamızdır.Dilerseniz bu aşamada biraz tuz ilave edebilirsiniz.
  • Ardından brokoliyi küçük dallara ayırıyoruz ve pişiricinin üzerine diziyoruz.Ocağın altını açıtıktan sonra kapağını kapatıyoruz.
  • Bu aşamada önemli olan brokolilerin yumuşayacağı kadar pişirmek ama çok da fazla yumuşamamasına dikkat ediyoruz.

Haşlama işlemi sonrasında tüm besin değerlerinin suya karışarak kaybolduğunu düşündüğümüzde, buharda pişirmek en sağlıklı yöntemlerden biri oluyor.

Ayrıca buharda pişirme yöntemiyle brokoli ve karnıbahar gibi sebzelerin ağır kokusu da bir nebze daha az oluyor.

Aynı zamanda bu lezzetli buharda pişmiş brokolileri salataya dönüştürmek için brokoli salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

 

CEVAP VER