bolonez-sos-tarifi
bolonez-sos-tarifi

Bolonez Sos Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Makarnalara çok yakışan bolonez sos tarifinin en güzel tarafı evinizde fazlaca yapabilirsiniz. Ve küçük paketler yapıp buzluğunuzda saklayabilirsiniz. Misafiriniz geldiğinde ya da paratik yemek istediğinizde bir makarna haşlamanız yeterli olacakatır 😉

Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım baş kereviz
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • su
  • tuz,karabiber

Bolonez Sos Yapılışı

  1. Öncelikle soğan,kereviz,sarımsak,domates ve havucu güzelce yıkayıp kabuklarını soyup rendeliyoruz.(ayrı tabaklarda bekletiyoruz.)
  2. Sosumuzu yapacağımız tavaya yağlarımızı koyup orta ateşte kızdırıyoruz. Üzerine kıymayı, soğanı ve sarımsağı ekleyip karıştırarak yaklaşık 5 dakika kavuruyoruz. Daha sonra üzerine salçayı ilave ediyoruz. Kereviz ve havucuda ekleyip karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
  3. Yaklaşık 1 bardak suyu ve rendelenmiş domatesleri de ilave ettikten sonra tuz ve karabiberi de koyup son bir karıştırma işlemi yapıyoruz. Kapağını kapatıp bir 15 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Not

Bolonez sos tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER