ızgara biftek
ızgara biftek tarifi

Izgara Biftek Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Eğer buzdolabınızda dinlendirilmiş etiniz varsa akşam yemeği sorun değil demektir. Kolay Biftek Izgara tarifini hazırlarken sofrayı kurmuş olacaksınız…

Malzemeler

  • 1 kilo kontrfile(dilimlenmiş ve dövülmüş)
  • Yarım çay bardağı tereyağı
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • Tuz, tane karabiber

Izgara Biftek Yapılışı

  1. Etlerimizi bir gün öncesinden tereyağı ile bulayıp streç film ile sarıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
  2. Izgaraya başlamadan önce (yani siz sofrayı hazırlarken beklemesi yetereli olacaktır) limona ve soya sosuna buluyoruz ve biraz bekletiyoruz.
  3. Izgara tavamızın altını açıyoruz ve yüksek ısıda etlerimizin altını üstünü ara ara kontrol ederek, etleri kurutmadan pişiriyoruz.

Not

Biftek Izgaramızı servis ederken üzerlerine biraz tuz ve tane karabiber koyabilirsiniz. Yanına da dilerseniz ızgara sebze ile renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER