Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır
Biber Dolması Tarifi

Biber Dolması Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Dolma Türk mutfağının en gözde yemek tariflerinden biridir.Peki şimdi etli biber dolması tarifine renk katmaya ne dersiniz?

Malzemeler

  • 8 adet renkli dolmalık biber
  • 200 gr. kıyma
  • 1,5 su bardağı kırık pirinç
  • 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 adet domates (küçük küçük doğranmış)
  • yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • karabiber, kimyon, tuz

Sosu için

  • 1 adet domates (küçük küçük doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  • tuz

Biber Dolması Yapılışı

  1. Biberlerimizin içini temizleyip bir kenarda beklemeye alıyoruz.
  2. Başka bir kapta tüm malzemelerimizi karıştırıyoruz.Ardından biberlerin içini dolduruyoruz.
  3. Diğer tarafta bir tavaya domatesimizi atıyoruz ve pişmeye başlayınca salça, tuz ve suyunu ekliyoruz.Bir taşım kaynattıkran sonra altını kapatıyoruz.
  4. Bu tarifte biberlerin üzerini kapatmayıp biberlerimizi özgür bırakıyoruz 🙂 Ancak tencerede devrilmemeleri için özen gösteriyoruz.Ya orta boy bir tencerede devrilmeyecekleri gibi diziyoruz.Ya da kalan boşluğu bardak tabak gibi bir mutfak eşyasıyla kapatıyoruz.
  5. Son olarak sosumuzu dolmalarımızın üzerine gezdiriyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.Piriçnler yumuşayıp, biberler piştikten sonra biber dolması tarifimiz hazır demektir.

Not

Biber dolmasının altını kapatıp 15dk. kadar dinlendirdikten sonra servis yapmanız tavsiyemizdir.Şimdiden afiyetler olsun.

CEVAP VER