Bezelye Corbasi Tarifi
Bezelye Corbasi Tarifi

Bezelye Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Bugün sağlıklı başlangıçlar için bezelye çorbası tarifini vereceğim.Ne kadar lezzetli olduğunu denemeden bilemezsiniz 🙂 Enfes lezzetiyle bu bezelye çorbası tarifini mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler

  • 250 bezelye içi
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • yarım paket krema
  • tuz

Bezelye Çorbası Yapılışı

  1. Öncelikle soğan ve patates gelişigüzel doğranır ve tencereye alınır.Üzerine bezelye ve su ilave edilip tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Piştikten sonra tel süzgeç yardımıyla süzülür.
  2. Bir taraftan tencerede tereyağı eritilir ve un eklenerek kokusu çıkana kadar kavurulur.Süzdüğümüz bezelyeli karışım da eklenir ve kıvam alana kadar kaynatılır.Ocaktan almadan önce krema ve tuz eklenir bir taşım daha kaynatılır.

Not

Dilerseniz bezelye çorbası tarifini hazırladıktan sonra üzerine karabiber ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.Afiyetler dileriz.

CEVAP VER