Beze Nasıl Yapılır
Beze Tarifi

Beze Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 50 Dakika

Bugün dünya mutfaklarına yer verdiğimizden şimdi de İsviçvre ve Fransa mutfağından beze tarifini vereceğim.Dışarıdan aldığınız o kıtır ve ağızda eriyen nefis lezzeti bu beze tarifiyle evinizde de yaşayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1,5 çay bardağı toz şeker

Beze Tarifinin Yapılışı

  1. burada biraz çırpma işlemi gerektirdiğinden mikser ykullanmanızı tavsiye ederim.Öncelikle yumurtaları çırpma kabına alıyoruz ve beyaz krema kıvamında bir köpük olana kadar yüksek devirde çırpıyoruz.
  2. Ardından şekeri yavaş yavaş ilave ediyoruz.Şeker eridikçe ilave edilmesi önemlidir, ortalama 5 seferde tüm şekeri kullanacak şekilde yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Yoğun bir krema kıvamına gelen beze harcını yağlı kağıt veya silikon pişirme altlıpı serdiğimiz tepsiye bir sıkma torbası yardımıyla şekilli olarak sıkarak tekli bezeler elde ediyoruz.
  4. Daha sonra önceden 100 derece de ısıtılmış fırında yavaş yavaş pişiriyoruz.

Not

Beze tarifini pişiriken dikkat edilmesi gereken bezelerin kızarmadan ama kıtırlaştığında fırından alınmasıdır.Şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER