Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi
Beşamel Soslu Patates Tarifi

Beşamel Soslu Patates Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Et yemeklerinin yanına çok yakışan beşamel soslu patates tarifini vereceğim.Oldukça hafif ve doyurucu bir tarif olan beşamel soslu patates tarifinin yapımı da çok pratik.

Malzemeler

  • 4 adet küçük boy patates
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (üzeri için)

Beşamel Sos için

  • 2 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • muskat (arzuya göre)

Beşamel Soslu Patates Yapılışı

  1. Öncelikle patatesin kabuklarını soyuyoruz.Yarım santim kalınlığında yuvarlak yuvarlak dilimliyoruz.
  2. Bir taraftan beşamel sosun yapımına geçiyoruz ve tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Üzerine sütü yavaşça ilave ediyoruz.Topaklanmaması için sürekli kaıştırıyoruz.
  3. Fırın tepsisine dilimlediğimiz patatesleri dizdikten sonra üzerine pişen beşamel sosu gezdiriyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  4. Pişmeye yakın kaşar peynirini de ekliyor ve kaşarlar eriyip kızarmaya başlayınca fırından alıyoruz.

Not

Beşamel soslu patates tarifini hazırladıktan sonra sıcak sıcak servis etmenizi tavsite ederim.Dilerseniz servis esnasında üzerine biraz da nane serpebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER