besamel sos tarifi
besamel sos tarifi

Beşamel Sos Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 2 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Özellikle fırın yemeklerinde olmak üzere bir çok yemekte kullanılan Beşamel Sos Tarifini evinizde yapmak hazırları almaktan neredeyse daha kolay 😉

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 bardak süt(oda sıcaklığında)
  • 1.5 bardak un
  • tuz, karabiber

Beşamel Sos Yapılışı

  1. Sos tenceremizin içine yağlarımızı alarak eritiyoruz. üzerine azar azar un ilave edilerek sürekli çırparak kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca yine yavaş yavaş sütümüzü ilave ediyoruz.
  2. Çırpma işlemine devam ediyoruz ve akışkan bir kıvamda olması gerekiyor. Baharatlarımızıda ilave edeip kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra sosumuz kullanıma hazırdır.

Not

Beşamel Sos Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER