Berliner Tarifi
Berliner Tarifi

Berliner Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 40 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Almaların meşhur tatlısı berlineri de bu kadar lezzetli kılan herhalde içinden süzülen meyve şöleni 🙂 O zaman bu meşhur Alman çöreği berliner tarifine geçelim.

Hamuru için

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 1,5 su bardağına yakın ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • bir çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Malzemeler

  • 1 paket meyveli sos veya çilek reçeli
  • pudra şekeri (üzeri için)
  • sıvı yağ (kızartmak için)

Berliner Yapılışı

  1. Öncelikle karıştırma kabına maya, süt, şeker ve tuzu ekleyelim.Mayanın erimesi için 15 dakika kadar bekleyelim.
  2. Üzerine yumurta,vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.Daha sonra unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Hamuru yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  3. Ardından hamuru geniş bir tezgahta 1 parmak kalınlığında açıp geniş ağızlı bir bardak veya kase yardımıyla yuvarlak keselim.Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.
  4. Bu sırada meyveli sosu paket üzerinde belirtildiği şekilde hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Derince bir kapta sıvı yağ kızdıralım ve kesmiş olduğumuz hamur parçalarını önlü arkalı kızartalım.
  6. Pişen berlinerlerin içini doldurmak için hazırladığımız sosu bir sıkma torbasına dolduralım ve pişirdiğimiz berlinerlerin içini dolduralım.
  7. Son olarak üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Not

Nefis Alman çöreği berlinerler servise hazırdır, afiyet olsun.

CEVAP VER