Barbunya Pilaki Tarifi
Barbunya Pilaki Tarifi

Barbunya Pilaki Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Yazdan buzluğa attığımız barbunyaları kullanma vakti geldi de geçiyor bile.Kış sebzelerine biraz ara verelim ve bu nefis zeytinyağlı barbunya pilaki tarifine soframızda yer verelim.

Malzemeler

  • 250 gr barbunya (ayıklanmış)
  • 1 adet havuç (küçük doğranmış)
  • 1 küçük boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz

Barbunya Pilaki Yapılışı

  1. Öncelikle zeytinyağı ile soğanımızı tencereye koyup hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Ardından salça, sarımsak ve havucu ilave edip biraz havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra barbunyayı da ekliyoruz ve barbunyanın çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Ardından tuz ve şekeri de ilave edip üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

Not

Dilerseniz barbunya pilaki tarifine 1 adet patates de ilave edebilirsiniz.Zeytinyağlılar bir gün dolapta bekletildikten sonra oda sıcaklığında servis edildiğinde daha da lezzetli olacaktır.

CEVAP VER