barbekü-sos-tarifi
barbekü-sos-tarifi

Barbekü Sos Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Barbekü sos tarifi ile birlikte leziz yemekler hazırlayabilirsiniz. İsterseniz makarnanıza isterseniz tavuk ve et yemeklerinde ev yapımı barbekü sosu doyasıya kullanabilrisiniz. Buzdolabına koyup dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 bardak ketçap
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz(esmer)şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 50 ml. et suyu

Barbekü Sos Yapılışı

  1. Küçük bir tencereye zeytinyağını koyuyoruz. Üzerine ince ince doğranmış zeytinyağını ve sarımsakları koyuyoruz. Hafifçe kavuruyoruz. Tenceremizi ocaktan alıyoruz. Üzerine ketçap, sirke, hardal, toz şekeri, tuzu, kekiği, karabiberi ve et suyunu tencereye koyuyoruz. Güzelce harmanlıyoruz.
  2. Üzerine normal suyuda ilave edip bir kere daha karıştırıp tekrar ocağa alıyoruz. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Tekrar ocaktan alıp blender ile püre haline getiriyoruz.

Not

Barbekü sos tarifmiz hazırdır. Sıcak yada soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER