Ballı Kayısı Hoşafı Tarifi
Ballı Kayısı Hoşafı Tarifi

Ballı Kayısı Hoşafı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Sofralarınızda eksik edemeyeceğiniz bir lezzet ile tekrar geldim. Bugün ballı kayısı hoşafı tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Hemen nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 250 gram kadar kuru kayısı
  • 3 tane karanfil
  • 10 bardak su
  • Yarım bardak çiçek balı
  • Yarım bardak şeker
  • 4 damla limon suyu

Ballı Kayısı Hoşafı Tarifinin Yapılışı

  1. Kuru kayısılarımızı 1 gece soğuk suda bekletelim. Kayısılarımızı iyice yıkayalım ve bir tencereye alalım. İçine 10 bardak suyumuzu ilave edelim.
  2. Kayısılarımız haşlanınca içine bal, şeker, karanfil ve limon suyumuzu da ilave edip 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım.

Not

Ballı kayısı hoşafımız hazır, afiyet olsun.

CEVAP VER