Balkabaklı Tart Tarifi
Balkabaklı Tart Tarifi

Balkabaklı Tart

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Kış bitmeden denenmesi gereken tarifler arasında yer alan balkabaklı tart tarifi görünüşüyle gözlere, tadıyla damakları şenlendiriyoruz.Hadi o zaman balkabaklı tart tarifine geçelim.

Tart Hamuru için

  • 300 gr un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Dolgusu için

  • 1 kg balkabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • yarım çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Balkabaklı Tart Yapılışı

  1. Öncelikle ayıklanış balkabağını ince dilimlere ayırıp bir tencereye alıyoruz.Üzerine su ve toz şekeri ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz ve içerisine vanilya ve tarçını ilave ediyoruz.Pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendırdan bir kenarda beklemeye alıyoruz.
  2. Tart hamuru için tüm malzemeleri karıştırıyoruz.22 cm’lik bir tart kalıbına kenarlarında yükseklik kalacak şekilde elimizle bastırarak yayıyoruz.Çatalla tabanda delikler açıp kabak püresini yayıyoruz.Ardından 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  3. Krema malzemelerini güzelce karıştırıp kremayı elde ettikten sonra pişmiş olan balkabaklı tart üzerine koyarak servis ediyoruz.

Not

Dilimleyerek servis edeceğiniz sırada görsel şölen yaratacak olan balkabaklı tart tarifi afiyet olsun.

CEVAP VER