Balkabağı Marmelatı Tarifi
Balkabağı Marmelatı Tarifi

Balkabağı Marmelatı Tarifi

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Uzun bir kışı geride bırakmak üzereyiz.Haliyele balkabağının tatlısından çorbasına birçok çeşidini yaptık.Şimdiyse kış bitmeden balkabağıyla yaza hazırlık olarak balkabağı marmelatı tarifini hazırlayalım.

Malzemeler

  • Yarım kg. balkabağı
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 300 gr. şeker
  • 300 ml. su
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 3-4 adet karanfil

Balkabağı Marmelatı Yapılışı

  1. Öncelikle balkabağını kabuklarını soyup minik minik doğruyoruz.Bir yandan portakal ve limonu da kabuklarıyla birlikte küçük parçalara ayırıyoruz.
  2. Doğramış olduğumuz malzemeleri bir tencereye alıp üzerine su tarçın ve karanfili ekleyerek yarım saat kadar tüm malzemeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Ardından karanfil ve kabuk tarçını çıkarıp şekeri ialve ediyoruz ve güzelce pişiriyoruz.Bir kaşık yardımıyla ezilecek kıvama gelene kadar pişirilmesi yeterlidir.
  4. Ilındıktan sonra kavanozlara koyup serin bir yerde saklayabilirsiniz.

Not

Leziz mi leziz balkabağı marmelatı tarifi yaz hazırlıkları arasında yerini alsın ve şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER