Balık Burger Tarifi
Balık Burger Tarifi

Balık Burger Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Bugün sağlıklı mı sağlıklı bir burger hazırlamaya ne dersiniz? Çocuklara da gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz bu leziz balık burger tarifini mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler

  • yarım kg. levrek balığı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 limon suyu
  • 2-3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
  • birkaç dal kişniş (ince kıyılmış)
  • karabiber, tuz
  • Un (bulamak için)
  • 2 adet çırpılmış yumurta (bulamak için)
  • yarım su bardağı ufalanmış ekmek (bulamak için)
  • sıvı yağ (kızartmak için)

Balık Burger Yapılışı

  1. Öncelikle balıklarımızı güzelce temizliyoruz.Ardından büyük bir tencerede diri kalacak şekilde hafifçe haşlıyoruz.
  2. Ayıkladığımız balığı bir kaba alıp içerisine taze soğan, kişniş, tuz, karabiber, yumurta, sarımsak ve limon suyunu ilave ediyoruz.Güzelce yoğurup iri parçalara ayırıp, yassı köfteler hazırlayalım.
  3. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayıp, buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye alalım.Aynı zamanda sıvı yağı tavaya koyup ısınmaya bırakalım.
  4. O sırada köfteleri önce una, ardından yumurtaya, ardından da ekmek kırıntısına bulayarak güzelce kızartalım.
  5. Balık burgeri hamburger ekmeği arasına dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz.

Not

Dilerseniz hamburger ekmeğini de kendiniz hazırlayabilirsiniz.Balık burger için hamburger ekmeği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER