Bademli Turta Tarifi
Bademli Turta Tarifi

Bademli Turta Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Tart ve turta arasındaki farkı çoğumuz merak etmiştir.Turta turta kalıbında yapılıp kenarları kalın içerisine meyve veya krema giren bir tatlı çeşidiyken tart daha ince bir hamura sahip ister kalıpla ister kalıpsız hazırlanabilen bir tatlı çeşididr.Tart ve turta arasındaki farkı genel olarak ğrendiğimize göre o zaman bademli turta tarifine geçebiliriz.

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı badem esansı
  • 1,5 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 su bardağı file badem
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Bademli Turta Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağını karıştırma kabına alıyoruz.İçerisine şekeri ilave edip krema kıvamı alana kadar bir mikser yardımıyla çırpıyoruz.
  2. Ardından yumurta, badem esansı ve unu ilave ediyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Harcımızı yağladığımız tart kalıbına yayıyoruz.Üzerine file badem ve toz şekeri bir kapta karıştırdıktan sonra yayıyoruz.
  4. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Not

Tarfinden de anlaşılacağı gibi bademli turta tarifinin hazırlanması çok kolay ama çok lezzetli.Şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER