bademli ic pilav
bademli ic pilav tarifi

Bademli İç Pilav

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Fırında hindi ya da bütün tavuk yapacaklar için isterlerse içlerini doldurabileceği isterlerse de yanlarında sunabilecekleri Hatay mutfağına ait Bademli İç Pilav tarifi…

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağına yakın soyulmuş badem
  • 1 çay bardağı kuşüzümü
  • 2,5 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker , tuz

Bademli İç Pilav Yapılışı

  1. Pirinçlerimizi 15 dakika kadar sıcak suyla bekletiyoruz sonrada süzüyoruz. Bu sırada bademler kavrulur. Kuş üzümlerini de ılık suda bekletiyoruz.
  2. Pilav tenceremize yagları koyup kızdırıyoruz. pirinçlerimizi de ilave edip pirinçler yapışana kadar kavrulur. Daha sonra kaynamış suyuda ilave ediyoruz.
  3. Geriye kalan malzemelerimizi badem hariç ve baharatlarımızıda koyup bir kere karıştırıp kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısıp ateşte pişiriyoruz.
  4. Pirinç syunu çektikten sonra da bademleri ilave edip ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Not

Bademli iç pilavı sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.