babagannuş-tarifi
Babagannuş Tarifi

Babagannuş Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Adana’ya has olan babagannuş tarifini öğrenelim bugün de. Lezzetli bir meze diyebilirim.  Görünüşüyle patlıcan közlemesini hatırlatan bir tarifin nasıl yapılacağını öğrenelim.

Malzemeler

  • 4 tane patlıcan
  • 4 tane kırmızı biber
  • 4 tane sivri biber
  • 4 tane domates
  • 3 tane soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kaşık nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yeteri kadar çiçek yağ

Babagannuş Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak fırın tepsimize patlıcanlarımızı,biberlerimizi,soğanlarımızı ve sarımsağımızı koyup fırına veriyoruz. Közlenmiş olan sebzelerimizi soyup bir kaba küçük küçük doğruyoruz. Daha sonra hepsini karıştırıyoruz.Üstünden 1 kaşık nar ekşisi,1 tatlı kaşığı sumak ve bir miktar çiçek yağı ilave edelim ve karıştıralım.

Not

Babagannuş servise hazırdır,afiyet olsun.

CEVAP VER