Ay Çöreği Tarifi
Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Çok kolay ve lezzetli olan hamurişi tariflerimize bir yenisini daha ekliyorum. Ay çöreği tarifimi hemen sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler

  • 3 bardak un
  • 100 gram margarin
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı kadar süt
  • 2 tane yumurta
  • 1 tane limonun rendesi
  • 1 tatlı kaşığı ile yaş maya
  • 2 kaşık şeker
  • 4 kaşık süt
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı sarı
  • 1 kaşık sarı üzüm
  • 3 kaşık bayat ekmek içi
  • 1 bardak ceviz içi

Ay Çöreği Tarifinin Yapılışı

  1. Bir kabın içine şekerimizi, sütümüzü, ceviz içimizi, bayat ekmeğimizi, yenibaharımızı, tarçınımızı, üzümümüzü ekleyip iyice karıştıralım.
  2. Ilık sütümüzün içine de mayamızı koyup eritiyoruz. Şekerimizi de ilave edip 15 dakika kadar bekliyoruz. Yumurtamızı ve limon rendemizi de ilave ediyoruz. Hamurumuzu hazırlıyoruz.
  3. Hamurumuz iki katına gelene kadar üzerini bez ile kapatıp bekliyoruz. Daha sonra hamurumuzdan parçalar koparıp 10 cm kadar açıyoruz ve iç malzememizi koyup sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsimize bunları dizip yumurta sarımızı da sürüp fırına veriyoruz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER