Avcı Böreği Nasıl Yapılır
Avcı Böreği Tarifi

Avcı Böreği Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Lezzetiyle kendine hayran bırakacak avcı böreği tarifini vermek istiyorum.Yapımı zahmetli görünse de aslında hazır yufkadan yapıldığı için sizi çok uğraştırmayacak avcı böreği tarifine geçelim.

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 150 gr. kıyma
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 avuç içi ceviz (çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber, pulbiber
  • yarım su bardağı su
  • yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu

Avcı Böreği Yapılışı

  1. Öncelikle az miktarda sıvı yağ ile kıyma ve soğanı kavuruyoruz.Bir taraftan da ince bulguru sıcak su ile kuru hiçbir yer kalmayacak şekilde ıslatıyoruz.Birkaç dakika dinlendikten sonra bulguru kavrulan kıymanın üzerine ekliyoruz.
  2. Daha sonra ceviz, salça, tuz ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Su ve sıvı yağı bir kapta karıştırıyoruz.Ardından bir yufkayı tezgaha serip üzerine sıvı yağlı karışımı sürüyoruz.Üzerine ikinci yufkayı kapatıyoruz.Üzerine yine kalan sıvı yağlı karışımdan sürüyoruz ve yufkayı sigara böreği yapar gibi üçgen olacak şekilde sekiz parçaya ayıralım.
  4. Her bir parçaya uzun geniş kısmında denk gelecek şekilde çok sıkı olmadan saralım.Daha sonra önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Not

Çok lezzetli avcı böreği tarifi çay saatlerinden kahvaltıya kadar her öğünde tüketebileceğiniz enfes bir lezzettir.Şimdiden afiyetler dileriz.

CEVAP VER