Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi
Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Birçok yemeğin tamamlayıcısı olan pirinç pilavı tarifini bugün arpa şehriyeli yapacağız.O zaman buyrun arpa şehriyeli pilav tarifine.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • bir avuç arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet tavuk bulyon
  • 3 su bardağı sıcak su

Arpa Şehriyeli Pilav Yapılışı

  1. Pirinçlerimizi sıcak suda 10 dakika kadar bekletiyoruz.Ardından güzelce nişastasından arınana kadar yıkıyoruz.
  2. Tenceremize tereyağını ekliyor ve eritiyoruz.Üzerine arpa şehriyeleri ekliyoruz ve rengi dönene kadar kavuruyoruz.Ardından pirinçlerimizi ekliyor ve pirinçler şeffaf renk alana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Ardından tavuk bulyonlarımıız sıcak su ile eritiyoruz ve kavrulan pirinçlerin üzerine ekliyoruz.
  4. Tenceremizin kapağını kapatıp pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Pişen pilavımızın üzerini havlu kağıt ile kapatıyoruz ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Not

Arpa şehriyeli pirinç pilavını hazırladıktan sonra birçok yemek çeşidiyle servis edebilirisiniz.Afiyet olsun.

CEVAP VER