arpa sehriye pilavı
arpa sehriye pilavı

Arpa Şehriye Pilavı

Kaç Kişilik: 3-4

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Sulu yemeklerin yanına hergün farklı ne pişirsem derdine yeni bir çare leziz Arpa Şehriye Pilavı tarifi ile karşınızdayım.

Malzemeler

  • 1 bardak arpa şehriye
  • 1 buçuk bardak kaynamış su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet et yada tavuk bulyon
  • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu

Dereotlu Arpa Şehriye Pilavı Yapılışı

  1. Arpa şehriyeleri yıkayıp süzüyoruz. Pilav tenceremize yağları koyup kızdırıyoruz. Ve hemen ardından arpa şehriyelerimizi da koyuyoruz ve kavuruyoruz.
  2. kaynamış suyumuzu ve bulyonu da koyup bir iki kere karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Göz göz olana kadan yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. piştikten sonra ocağın altını kapatıp, dereotlarını da koyup dinlenmeye bırakıyoruz.

Not

Arpa Şehriye Pilavımız hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER