Arnavut Ciğeri Tarifi
Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Çok kolay olan ve kimsenin hayır diyemeyeceği arnavut ciğeri tarifimizi sizlerle paylaşıyorum. Hemen nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • Yarım kilo kuzu ciğeri
  • Yarım limonun suyu
  • 1 bardak un
  • 1 1 tatlı kaşığı ile toz biber
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • 100 gram tereyağı
  • Çiçek yağ
  • 1 çay kaşığı ile pul biber

Arnavut Ciğeri Tarifinin Yapılışı

  1. Kuzu ciğerimizi güzelce temizleyip küp şeklinde doğruyoruz. Ciğerimizi toz biberimizi ve tuzumuza buluyoruz. Ciğerimizi una bulayıp çiçek yağda kızartıyoruz.
  2. Bir tavaya tereyağımızı ilave edip içine pul biberimizi de ilave ediyoruz. Az pişmiş ciğerimizi bu yağda pişirip daha sonra servis tabağımıza alıyoruz. Piyaz soğan ile servis edebiliriz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER