Armut Pekmezi Nasıl Yapılır
Armut Pekmezi Tarifi

Armut Pekmezi Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 1,5 Saat

Daha önce hiç deneme fırsatınız oldu mu bilmiyorum ama pekmez denildiğinde ilk tercihim armut pekmezidir.İçerisine şeker ilavesi olmadığından sadece meyvenin kendi şekeriyle piştiği için çocuklara da gönül rahatlığıyla verilebilir.

Malzemeler

  • 4 kilo olgun armut
  • 1 kahve fincanı su

Armut Pekmezi Yapılışı

  1. Öncelikle armutlar güzelce yıkanır ve kabukları soyulmadan diklemesine dört dilime ayrılarak geniş bir tencereye konur.Üzerine su gezdirilir ve armutlar yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Ardından armutlar soğumaya bırakır ve armutlar soğuduktan sonra suyunu çıkarmak için bir süzgeçten geçirilir.Yumuşayan armutlara biraz elinizle baskı uyguladığınızda kolayca suyunu bırakacaktır.
  3. Çıkan su bir tavaya alınır ve koyu macun gibi bir kıvam alana kadar kaynatılır.

Armut Pekmezi – Tarif Önerisi

Gerçekten armut pekmezi tarifini hazırladıktan sonra sofranızdan eksik etmek istemeyeceğiniz lezzetlerin arasına girecek.Şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER