Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi
Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi

Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Dışarıdan aldığımız meyveli dondurmalarımızı bu defa da evde hazırlayalım. Hemen antep fıstıklı dondurma tarifimi sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler

  • 8 bardak soğuk su
  • 3/4 bardak şeker
  • 1/4 bardak tapioca nişastası
  • 3/4 çay kaşığı kadar tuz
  • 0,3 Ksanstan Sakızı
  • 3/4 bardak antep fıstığı ezmesi
  • 1/2 bardak antep fıstığı yağı

Antep Fıstıklı Dondurma Tarifinin Yapılışı

  1. Tenceremize soğuk suyumuzu koyalım ve içine blenderda ezdiğimiz şeker, tapioca nişastası, tuz ve ksantan sakızımızı ilave edelim. Blender ile karıştırmaya devam edelim.
  2. Bunlar kaynayınca ocaktan alalım. Antep fıstığı ezmemizi ve yağımızı ilave edelim iyice karıştıralım. Karışımımızı bir buz banyosu ile soğutalım ve yarım saat boyunca dondurma makinesinde karıştıralım.
  3. Üstünü plastik film ile kaplayalım ve 4 saat kapalı bir kutu içinde bekletelim.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER