anne kurabiyesi tarifi
anne kurabiyesi tarifi

Anne Kurabiyesi Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Okuldan eve döndüğümüzde apartmanı saran portakal kokusunu şimdi kendi evinizde estirme zamanı:) İşte size Anne Kurabiyesi Tarifi…

Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fincan yoğurt
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Alabildiğine un (yaklaşık yarım kilo)

Anne Kurabiyesi Yapılışı

  1. Genişçe bir karıştırma kabına eleyerek unu koyuyoruz. yine eliyerek vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. hepsini karıştırıyoruz. Üzerine oda sıcaklığında erimiş tereyağını, toz şekeri, yumurtayı, portakal kabuğu rendesini ve yoğurdu da ekleyip elimizle yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurunuzun kıvamına bakalım elimizde yapışmayacak şekilde olmuşsa tamamdır hala biraz yapışırsa un ilave edelim.
  2. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopartıyoruz. Avucumuzun içinde yuvarlayıp bastırıyoruz. Hepsinin üzerine hafiften toz şeker serpiyoruz.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pempeleşinceye kadar (yaklaşık yarım saat) pişiriyoruz.

Not

Anne Kurabiyesi Tarifimiz hazırdır. Afiyet bal şeker olsun.

CEVAP VER