ancuez-ezmesi-tarifi
ancuez-ezmesi-tarifi

Ançüez Ezmesi Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Yine bir balık ürünüyle yapılan tarif veriyorum. Ançüez ezmesi tarifi hem çok kolay hem de lezzetli. Bunu sevmeyen insan olur mu hiç hadi öğrenelim.

Malzemeler

  • 250 gram ançüez
  • 3 dilim ekmek içi
  • 2 kaşık sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Ançüez Ezmesi Tarifinin Yapılışı

  1. Ançüezlerimizi ilk olarak suda 2 saat kadar bekletiyoruz. Sonra kılçıklaırını ayıklıyoruz. Bir kabın içine de ançüezlerimizi, ekmek içini, 2 kaşık sirkemizi ve yarım çay bardağı zeytinyağımızı ilave ediyoruz. Blenderla güzelce eziyoruz. Katı olursa biraz daha zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Not

Ançüez ezmesini kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis edebiliriz, afiyet olsun.

CEVAP VER