Ajvar Sos Tarifi
Ajvar Sos Tarifi

Ajvar Sos Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Kahvaltı sofralarında farklı lezzetler denemeyi sevenler için ajvar sos tarifini vereceğim.İster kahvaltıda ister atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz ajvar sos tarifi tazecik ekmekle yenmeyi bekliyor.

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 500 gr. salçalık kırmızıbiber
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatalı kaşığı tuz

Ajvar Sos Tarifinin Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcan ve biberleri közlüyoruz.Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.
  2. Rendelenmiş sarımsakları da ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Domatesleri de ilave edip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  3. Ardından ocaktan alıp közlenmiş biber ve patlıcanları ilave ediyoruz.Karışımı rondodan geçirip tekrar ocağa koyuyoruz.Yaklaşık 15 dakika daha pişiriyoruz.
  4. Tuz ve pulbiberi de ekleyip güzelcek karıştırdıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz ve 1 gece bu şekilde beklettikten sonra serin bir yerde saklayabilirsiniz.

Not

Ajvar sos tarifimizi 1 gün bekledikten sonra hemen de servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

CEVAP VER