ahtapot-salatasi-tarifi
ahtapot-salatasi-tarifi

Ahtapot Salatası Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 2 Saat

Deniz ürünlerinin en güzel tadı olan bir şey de ahtapottur. Ahtapot salatası yapacağız bugünün menüsünde. Hemen ahtapot salatamızın nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 1 tane orta boy ahtapot
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 tane kara biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane limon
  • 5-6 dal maydanoz

Ahtapot Salatası Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak Dövülmüş ahtapotumuzu  tuzlu suda yıkıyoruz. Yıkanan ahtapotumuzu süzüp 2 gün derin dondurucuda bekletiyoruz. 2 günün sonunda donmuş olan ahtapotumuzu tenceremize alıyoruz ve sıcaklıkla birlikte saldığı suyu çekene kadar bekliyoruz. pişen ahtapotumıuzun üzerindeki renkli derisini ve vantuzlarını güzelce temizliyoruz.
  2. Ahtapotumuzu küçük küçük parçalara doğruyoruz. Doğradığımız ahtapotları yarım çay bardağı zeytinyağının içine koyuyoruz ve 4 tane kara biberimizi ekliyoruz. Aradan 1-2 saat kadar geçince servis tabağımıza ahtapotlarımızı alıyoruz ve limonlarımızı ve biberlerimizi dilimleyip içine ilave ediyoruz.
  3. 5-6 dal maydanozumuzu da kullanarak süslüyoruz ve servise hazır hale geliyor.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER