Adaçaylı ve Biberiyeli Balkabağı Tarifi
Adaçaylı ve Biberiyeli Balkabağı Tarifi

Adaçaylı ve Biberiyeli Balkabağı Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Tatlıdan ziyade tuzlu olarak kullanılan balkabakları çok pratik, çok lezzetli ve her zamanki gibi sağlıklı tarif: Adaçaylı ve Biberiyeli Balkabağı.

Malzemeler

  • 300 gr balkabağı
  • 100 gr kaşar
  • 1 avuç adaçayı
  • 1 dal biberiye
  • 1 tane kırmızı soğan
  • karabiber
  • tuz
  • zeytinyağı

Balkabağı Yapılışı

  1. Öncelikle balkabakları iri küpler halinde doğranır. Fırın tepsisine pişirme kağıdı konulup, üzerine balkabakları yerleştirilir.
  2. Karabiber, deniz tuzu ve zeytinyağı ilavesi ile güzelce harmanlayıp, 200 derecelik fırına verilir.
  3. Kabaklar fırında pişerken, kırmızı soğan doğranır. Adaçayı ve biberiyeleri kıyılır, eski kaşarı da irice parçalanır.
  4. Balkabakları tamamen pişmeye yakın (15 dakika sonra) fırından çıkartıp, soğanları, adaçayı, biberiye ve kaşar tepsiye yerleştirip üzerine az daha zeytinyağı ilavesi yapılır ve tekrar fırına verilir.
  5. 5-10 dakika sonra, soğanlar yanmadan fırından çıkartılır ve soğutmadan servis yapılır.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER