Acılı Ekşili Çorba Tarifi
Acılı Ekşili Çorba Tarifi

Acılı Ekişili Çorba Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Uzakdoğu lezzetlerinden biri olan acılı ekişili çorba tarifi içerisinde bulunan çok sağlıklı malzemelerle tam bir enerji deposu.Hasta olanlara şifa olmayanlara koruyucu niteliğindeki acılı ekşili çorba tarifi ile enerjiniz yerine gelsin 🙂

Malzemeler

  • 2 parça kemiksiz tavuk (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 adet mantar (ince kıyılmış)
  • 1 dilim taze zencefil (ince kıyılmış)
  • 1 adet şili biber (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 100 gr. noodle
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • birkaç yaprak beyaz lahana (ince kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Acılı Ekşili Çorba Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencereye yağ ekliyoruz.Yağ kızmaya başlayınca şili biberi ve zencefili ekliyoruz.Üzerine tavukları da ekleyip tavukların rengi dönene kadar kavuralım.
  2. Daha sonra sarımsak ve sıcak suyu ekleyerek bir taşım kaynatalım.Ardından lahana, mantar, elma sirkesi ve soya sosunu ekleyip biraz daha kaynatalım.
  3. Üzerine az miktarda su ile açtığımız nişastayı da ekleyerek koyulaşana kadar kaynatalım.
  4. Bu arada noodle’ı paket üzerinde belirtildiği gibi hazırlayalım.Ardından suyunu süzüp kaselere paylaştıralım.
  5. Kaynamakta olan tencereye taze soğanların bir kısmını ekleyip karıştıralım.Üzerine serpmek için biraz ayıralım.
  6. Son olarak noodle paylaştırdığımız kaselere çorbamızı da paylaştıralım.Üzerine taze soğan serperek servis edebilirsiniz.

Not

Çok besleyici acılı ekşili çorba tarifimiz servise hazırdır, afiyetler dileriz.

CEVAP VER