Somon Balığı Tarifi
Somon Balığı Tarifi

Somon Balığı Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Çok lezzetli olan somon balığı tarifimi sizlere vereceğim. Hemen somon balığımızın nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 4 dilim kadar somon balığı
  • 2 kaşık margarin
  • 4 tane defne yaprağı
  • 1 tane soğan
  • 1 tane limon
  • Yeteri kadar maydanoz
  • Patates
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar karabiber
  • Yeteri kadar mısır

Somon Balığı Tarifinin Yapılışı

  1. Her somon balığı dilimini folyo kağıdının üzerine yerleştirin. Her bir somon diliminin üzerine margarin, defne yaprağı, maydanoz, limon ve soğan koyuyoruz.
  2. Tuzumuzu ve karabiberimizi serpiyoruz. Somonlarımızı folyo kağıdına sarıyoruz ve fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Fırın tepsimize su koyup 180 derecelik fırına veriyoruz ve pişince patates ve mısırla süslüyoruz.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER